De Beste Switches
Netwerkprestaties verbeteren met schakelaars

Netwerkprestaties verbeteren met schakelaars

Geplaatst door 08-02-2023 09:23 door Rianne Wesselink

Heb je ooit vertragingen of vertragingen ervaren bij het gebruik van het netwerk? Zo ja, dan kan het verbeteren van de netwerkprestaties met switches de oplossing zijn die je zoekt. Netwerkschakelaars zijn integrale onderdelen van veel IT-infrastructuren. Een switch helpt om het bereik van een LAN te vergroten en de prestaties te verbeteren, door snellere gegevensoverdracht, verbeterde latentie en een groter aantal aangesloten apparaten mogelijk te maken.

Schakelaars maken de overdracht van verschillende soorten verkeer mogelijk tussen verschillende apparaten die op één fysiek lokaal netwerk (LAN) zijn aangesloten. Dit betekent dat de router gegevens van meer bronnen kan ontvangen en dat het netwerk sneller geschaald kan worden. Bovendien kan het gebruik van schakelaars in het netwerk de prestaties verbeteren door speciale paden voor verschillende soorten gegevens aan te bieden, minder congestie te veroorzaken en een snellere gegevensoverdracht mogelijk te maken.

Voor organisaties die sterk afhankelijk zijn van netwerken, vooral als ze overstappen van traditionele bedrade LAN's naar Wi-Fi of gevirtualiseerde LAN's, kan het gebruik van switches van het grootste belang zijn. Met het toenemende gebruik van virtualisatietechnologieën groeit het verkeer exponentieel. Overschakelen op een op switches gebaseerd netwerk kan ervoor zorgen dat de belasting over verschillende delen van het netwerk wordt verdeeld. Dit helpt de prestaties ervan te verhogen.

Een groot deel van de garantie dat je netwerk optimaal presteert is het inzetten van switches van goede kwaliteit. Dit geldt vooral voor grotere netwerken. Kies bijvoorbeeld hoogwaardige Layer 3 managed switches die een hoge doorvoercapaciteit en quality of service (QoS) bieden. Met QoS kun je bepaalde soorten gegevens voorrang geven boven andere, zodat belangrijke toepassingen en gegevens de bandbreedte krijgen die ze nodig hebben, terwijl het overige verkeer wordt beheerd.

Schakelaars maken het ook mogelijk om het netwerk te segmenteren. Segmentering creëert kleinere subnetwerken, waardoor een betere netwerkbeveiliging, eenvoudiger beheer en betere prestaties mogelijk zijn. Dit helpt je de gegevensstroom te beheersen en zorgt ervoor dat het belangrijkste verkeer voorrang krijgt.

Door effectief switches in te zetten kun je de prestaties van je netwerk verbeteren, waardoor een betere doorvoer en minder vertragingen of vertragingen ontstaan. Het is echter belangrijk om de switches verstandig te kiezen en ervoor te zorgen dat het netwerk gesegmenteerd is om de beste prestaties te creëren. Zorg er bovendien voor dat je switches krijgt met een goede kwaliteit en QoS-mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je netwerk optimaal presteert.