De Beste Switches
Beveiliging en prestaties: Switches & Netwerkzicht

Beveiliging en prestaties: Switches & Netwerkzicht

Geplaatst door 11-05-2022 10:02 door Ferry Muts

Als het erom gaat een bedrijf veilig te houden en optimaal te laten presteren, spelen switches een cruciale rol. Schakelaars zorgen voor een betrouwbaar, snel en veilig netwerk, terwijl ze informatie verplaatsen. Switches helpen ook om de zichtbaarheid van het netwerk te garanderen door apparaten met elkaar te verbinden en de beveiliging en prestaties van het netwerk gemakkelijker te controleren.

De switches van tegenwoordig zijn geavanceerder dan ooit en bieden functies waarmee fysieke en virtuele netwerken dieper en uitgebreider kunnen worden gecontroleerd. Geavanceerde switches kunnen netwerken segmenteren in verschillende beveiligings- en prestatieniveaus om bepaalde gegevens te beschermen en verkeer te beperken tot bepaalde delen van het netwerk. Switches bieden ook prestatiecijfers, zodat netwerkbeheerders netwerkproblemen en -problemen snel kunnen opsporen en oplossen.

Switches helpen netwerken te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen en helpen latentie en downtime te verminderen. Geavanceerde switches worden ook geleverd met quality of service tools, waarmee verkeer kan worden geprioriteerd op basis van de bedrijfsbehoeften. Deze tools maken ook een betere prestatie-optimalisatie mogelijk, waardoor alle diensten en toepassingen de juiste prioriteit krijgen, waardoor hogere laadsnelheden en een betere gebruikerservaring mogelijk zijn.

Netwerkzichtbaarheid is ook essentieel voor een veilig en performant systeem. Netwerkzichtbaarheid geeft een compleet beeld van het netwerk, inclusief de fysieke apparaten, verkeerspatronen en verkeersbronnen. Hierdoor kunnen beheerders afwijkingen, aanvallen en andere problemen snel opsporen. Schakelaars helpen de zichtbaarheid te verbeteren door gedetailleerde netwerkstatistieken, verkeersbewaking en zelfs deep packet inspection.

Schakelaars spelen een sleutelrol in de beveiliging en prestaties van elk netwerk. Ze maken betrouwbare en snelle communicatie mogelijk en houden tegelijkertijd gegevens veilig. Ze bieden ook beter zicht op het netwerk, zodat potentiële problemen gemakkelijker kunnen worden opgespoord en aangepakt voordat het grote problemen worden.