De Beste Switches
Belangrijkste voordelen van het gebruik van schakelaars in je netwerk

Belangrijkste voordelen van het gebruik van schakelaars in je netwerk

Geplaatst door 17-01-2023 20:38 door Rianne Wesselink

Het is essentieel voor bedrijven van elke omvang om de juiste netwerkapparatuur voor hun omgeving te hebben. Switches zijn een essentieel onderdeel van het netwerk van een bedrijf, omdat ze zorgen voor een snellere gegevensoverdracht en tal van andere voordelen bieden. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat je netwerk goed is ingesteld met de juiste switches. Dus, hier zijn de top voordelen van het gebruik van switches in je netwerk:

1) Verbeterde prestaties: Switches helpen de prestaties van een netwerk te verbeteren. Ze kunnen dit doen door hosts via dezelfde verbinding te laten communiceren zonder de snelheid te verminderen. Dit komt doordat schakelaars worden gebruikt om gegevensframes door te sturen naar de juiste bestemmingen. Dit helpt om ongewenst verkeer uit te filteren, wat leidt tot betere prestaties.

2) Verhoogde veiligheid: Schakelaars helpen ook om je netwerk veiliger te houden door broadcast storms te voorkomen, die worden veroorzaakt wanneer een apparaat verkeer uitzendt naar meerdere apparaten op een netwerk. Schakelaars kunnen dit soort verkeer uitfilteren voordat het wordt uitgezonden, waardoor het minder waarschijnlijk wordt dat een kwaadwillende gebruiker schade kan aanrichten.

3) Minder netwerkcongestie: Switches helpen netwerkcongestie te verminderen. Dit komt omdat switches de hoeveelheid verkeer dat naar bepaalde verbindingen of apparaten wordt gestuurd kunnen beperken. Hierdoor kan de switch het verkeer voorrang geven, zodat alleen de belangrijkste pakketten hun bestemming bereiken.

4) Kostenbesparingen: Switches zorgen ook voor kostenbesparingen. Met switches hoeven bedrijven namelijk niet hun hele netwerkinfrastructuur te upgraden als ze nieuwe apparaten toevoegen. In plaats daarvan kunnen bedrijven alleen de switch upgraden, wat veel kosteneffectiever is.

5) Gemakkelijk te beheren: Switches zijn ook heel gemakkelijk te beheren. Dat komt omdat switches software hebben waarmee netwerkbeheerders het netwerk kunnen configureren, bewaken en problemen kunnen oplossen. Dit maakt het beheer van een netwerk veel gemakkelijker en minder tijdrovend.

Kortom, switches zouden een belangrijk onderdeel moeten zijn van de netwerkinfrastructuur van elk bedrijf. Switches kunnen de prestaties helpen verbeteren, een extra beveiligingslaag bieden, netwerkcongestie verminderen en kosten besparen. Bovendien zijn switches ook veel beter beheersbaar dan andere netwerkapparatuur. Dus als je je netwerk wilt upgraden, neem dan zeker switches mee.